logo

KONTAKT

crta

Informacije

 

Darja Vrečko
telefon: 040 616 164

 Zdenka Škerbinek

Naslov SUPSJ:

Sindikat uslužbencev plačne skupine J, Na soseski 10 a, 2000 Maribor

PRISTOPNA IZJAVA

IZSTOPNA IZJAVA

 

Iskanje

Tajniki VIZ VI, nagovor, predlog, naša zgodba

Spoštovane tajnice in tajniki VIZ. Datum, ko bodo pogajalci sindikalne in vladne strani spet sedli za pogajalsko mizo, se približuje. Na dnevnem redu je tudi točka, iz katere smo razbrali, da bodo na pogajanjih obravnavali tudi predloge za izboljšanje statusa javnih uslužbencev, zaposlenih na delovnem mestu Tajnik VIZ VI.

 V petek, 5. 11. 2021, smo pogajalcem in vladnim predstavnikom poslali vsebino, ki jo prilagamo. Prvi priponki so bili pripeti podpisi, ki smo jih pridobili. 

V  danem trenutku je to vse, kar lahko storimo. Na pogajanjih ne prisostvujemo, saj nismo dosegli reprezentativnosti, na izjemno slab položaj vseh javnih uslužbencev plačne skupine J v šolstvu pristojne opozarjamo že vrsto let. Tokrat smo še posebej izpostavili zaposlene na delovnem mestu Tajnik VIZ VI. Vedite, da mislimo na vse, ki zasedajo ta delovna mesta ne glede na stopnjo izobrazbe, velikost zavoda... Naša dela in delovne naloge so zahtevne in primerljive ne glede na zavod oz. vrsto zavoda, kjer delo opravljamo.

Pogajanja potekajo za zaprtimi vrati. Upamo, da pošto, ki jim jo pošiljamo že dolgo časa, berejo, upoštevajo. Prisotnost na pogajanjih bi na potek pogajanj in na sprejemanje odločitev, ki krojijo naš položaj v zavodih, v šolstvu bistveno učinkoviteje vplivala.

Srčno vas vabimo, dragi tajniki in tajnice, pridružite se našemu sindikatu. Nekoč je gospod Zver, takrat je bil minister za šolstvo, povedal, da imamo tajniki težavo; za nas namreč nihče ne lobira.

Zdaj imamo sindikat, poznamo svoje delo, redno izpostavljamo težave, redno izpostavljamo rešitve… manjka nam le množičnost. Za dobro vseh združimo moči, se včlanimo in z reprezentativnostjo bomo lahko prisotni pri sprejemanju pomembnih odločitev za vse tajnike VIZ. Vedno skrbimo za druge, enkrat poskrbimo tudi vsak zase in seveda za celoten "zbor" tajnikov VIZ.

Kar moramo narediti, je, da se zberemo pod okriljem sindikata, da se poenotimo in družno sledimo ciljem. Prilagam pristopno izjavo za včlanitev v sindikat SUPSJ. V kolikor z rezultati ne boste zadovoljni, se lahko kadarkoli izpišete. Trenutek za včlanitev pa je sedaj res dozorel in le tako bomo lahko prisotni na pogajanjih za naš boljši jutri.

 Obenem vas prosim tudi, da nadaljnja prizadevanja sindikata podprete na način, da predloge sindikata podpišete. Nazadnje je to storilo 171 tajnikov. Če smo resnično za ureditev našega položaja in odpravo krivic, je najmanj, kar lahko prispevamo, to, da oddamo svoj podpis. Tisti, ki ga še niste, ga lahko pošljete na el. naslov . Priložili bi jih pri naših naslednjih prizadevanjih, ki bodo zagotovo še potrebna.

Skupaj zmoremo premakniti tudi goro!

 Lep pozdrav, Darja

Sindikat uslužbencev plačne skupine J

Dokumenti, ki smo jih poslati na MIZŠ, SVIZ, na vsa resorna ministrstva, predsedniku vlade, predsedniku republike:

Naša zgodba

Tajniki VIZ

Predlog

Pristopna izjava