24. 1. 2018, STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Spoštovani!

Sporočam vam, da Sindikat uslužbencev plačne skupine J podpira stavko javnega sektorja, ki bo 24. 1. 2018.

Zadovoljni smo, da je konfederacija sindikatov Pergam prepoznala stisko javnih uslužbencev plačne skupine J in je zahtevo po zvišanju tudi naših plač umestila med stavkovne zahteve.

Zagotovitve, da bo stavka plačana ni. Tudi vas ne želimo nagovarjati, da stavko vršite. Pomembna je medsebojna podpora, upoštevanje, spoštovanje vseh javnih uslužbencev, vključenost in dialog. Menimo, da tokratna stavka vsebuje vse te elemente, zato vam priporočamo, da jo tudi, kot posamezniki podprete.  Srčno upam, da bomo s skupnimi močmi uspeli razbiti elitizem, separatizem in podobne negativne pojave ter povrniti osebno dostojanstvo in dostojno plačilo za delo tudi javnim uslužbencem plačne skupine J.

Hkrati vas obveščam, da stavke izobraževalcev, ki je napovedana v februarju 2018, v SUPSJ ne podpiramo.

Pa srečno! Darja