Studio City, TVS 1, 8. 1. 2018, ob 21.00.

Studio City, TVS 1, 8. 1. 2018, ob 21.00. Tudi naš prispevek. Res me veseli, da so strisko najslabše plačanih javnih uslužbencev, J-jev,  prepoznali  vsi,  razen sindikatov.

Lep pozdrav, DarjaRezultat iskanja slik za smeško

Zakaj Slovenija potrebuje novo ustavo in kaj bi v njej moralo pisati? O tem v prvem studijskem pogovoru nocojšnje oddaje z ustavnim pravnikom, dr. Andražem Terškom. Pod Objektivom: Jakob Počivavšek, vodja pogajalske skupine reprezentativnih sindikatov. Analiziramo: zakaj je minimalna plača še vedno pod pragom revščine in zakaj je osnovna plača nižja od minimalne. V studiu o vsakoletnih pogajanjih socialnih partnerjev o višini minimalne plače in podatku, da kar 63 odstotkov zaposlenih prejema nižjo plačo od povprečne (cca 1050 evrov neto). Gosta: Goran Lukič, Delavska svetovalnica & Jože Smole, Združenje delodajalcev Slovenije. V prispevku še o težnjah nove avstrijske politike po združevanju Avstrijcev, v zadnjem studiu pa gostimo Roka Bička z dokumentarcem Družina, ki je nastajal kar deset let.