Mnenje, predlogi članov SUPSJ

Povzetek stanja pogajanj.

Sindikati zahtevajo dodatnih 10 milijonov.

Na 70 milijonov so se prisesale tudi vse druge skupine in denarja enostavno ni dovolj.

Vlada pa nonšalantno – dajte predlog sindikati, da vam odgovorimo. Predloga pa ni. Sindikatov je veliko, vsak vleče na svojo stran. Vsak po svoje grozi s stavko jeseni… Mene boli, da so pogajanja tako neproduktivna pri najranljivejših, od vseh pozabljenih javnih uslužbencih plačne skupine J.

Res bi bilo dobro razmisliti o drugačnem organiziranju sindikatov. Moje mnenje je, da bi morala imeti vsaka skupina, vsaka črka plačnega sistema en svoj sindikat. S tem bi se doseglo enakopravno obravnavanje vseh poklicev, minimalizirale bi se zlorabe v smislu konstantnega izboljševanja položaja le določenih poklicev.

Vlada pa bi se pogajala z vsako #črko# posebej.

Menim, da bi morala vlada predlagati, kako bi rešili ta vozel in imeti v mislih točno določene javne uslužbence, torej J-je, in ne popustiti pritiskom ostalih. Državljani moramo biti zadovoljni - to je osnovni namen vlade. Ali?

Ne nazadnje; ko so delili učiteljem, zdravnikom… se niso niti slučajno spomnili na skupino J. Zdaj rešujejo skupino J. Le to naj bi imeli pred očmi.

Pozdrav, Darja