Pogajanja, 8. 5. 2017

Zdravo!

Včerajšnja pogajanja so se končala v manj kot eni uri. Zaradi težav z avtom, ki sem jih imela na poti do Ljubljane, sem jih zamudila, na cilj sem prišla ob 16.00.

Od kolega sem izvedela, da sindikati in vlada niso sprejeli dogovora glede umestitev v izhodiščne plačne razrede. Sindikati so predlagali, da bi se najnižje umeščenim poklicem izhodiščni plačni razred zvišal za 4 plačne razrede (primer:    začetni plačni razred 6 bi se spremenil v začetni plačni razred 10) za ostale velja dogovor od 0 do 3.

Epiloga torej ni. V SUPSJ pozdravljamo vsako sindikalno ali vladno pobudo, ki bi odpravila anomalije plačnega sistema.

Način, ki bi anomalije odpravil pa smo že predstavili.

Napovedali smo tudi, da se bomo proti umestitvam v plačne razrede pod 17. plačni razred, pod minimalno plačo, borili z vsemi sredstvi! NAŠA PRIZADEVANJA BODO ZNANA DO KONCA TEGA MESECA. Ko bo akcija, bo akcija za vse! Premaknili bomo Slovenijo, v pravo smer! Dokazali bomo, da nam je mar zase in za druge!

Želim vam lep dan, naslednja pogajanja bodo 15. 5. 2017 ob 15h.

Gradivo

Zdržimo in se družno borimo za naš lepši jutri! Lep pozdrav, Darja