Danes, 25. 7. 2017

Zdravo!

Glejte danes, med 17.00 in 18.00, se opravičujem, točen čas je med 18.00 in 9.00 uro, Svet na kanalu A.

Kaj bo objavljeno seveda ne vem. Povedala pa sem, vse. Kdo se že leta pogaja tudi za plačno skupino J, kaj prinaša zadnje pogajanje javnim uslužbenem plačne skupine J, kakšen je bil naš predlog odprave anomalij, o interesnem delovanju sindikatov, o prelaganju odgovornosti sindikatov, o organiziranosti sindikatov, drznila sem si celo omeniti nujnost njihove drugačne organiziranosti, o članku objavljenem v Večeru, dne 20. 7. 2017, stran 3, kjer dr. Dragoš navaja, da so neenakost in vsi problemi z njo so prostovoljni problemi. Njihovo reševanje je odvisno izključno od tega, ali jih hočemo ali pa nočemo odpraviti - ni objektivnih razlogov. Izgovori političnih in ekonomskih elit na takšno ali drugačno stanje gospodarstva so zgolj ideologija in dodaja, da je ključno, kakšne politične elite podpiramo.

V današnjem, 25. 7. 2017, Večeru, je na strani 3, članek Razočaranje čistilk in hišnikov je veliko, kjer gospod Štrukelj krivi ravnateljice za nenapredovanje čistilk. Če gre za to, da jih ravnatelji niso ocenili in na osnovi treh ocen , vsaka tri leta niso napredovale je to kršitev, ki se mora popraviti. Ne pove pa, da je izvirni greh v tem, da začnejo čistilke v 5 plačnem razredu, 12 plačnih razredov pod minimalno plačo in da bi v idealnem svetu lahko minimalno plačo presegle šele v 12. letih službovanja. V realnem pa jo veliko preseže tik pred upokojitvijo. Se mi zdi, da je kot #prvi sindikalist# odgovoren predvsem za odpravo take vsebine.

Tudi niti malo ne govori o tem na primer, kako popraviti krivico poslovnim sekretarjem. Do lani so se zaradi njegovih odločitev upokojevali, kljub vsem pogojem za upokojitev, v 26. plačnem razredu, kljub temu, da je maksimalni doseženi plačni razred 31.

Naj vas ne zmede dragi javni uslužbenci to, da so nekatere poklice sindikati bolje nagradili, kot druge. Jaz osebno privoščim vsakemu, ki je kaj profitiral. Ni pa to, kar so se dogovorili, odprava anomalij, nastalih leta 2008, niti enakost pred zakonom, niti enako plačilo za delo na primerljivih delovnih mestih... Kot bi delili bombončke.  S tem dodatno ustvarjajo pogoje za spore med nami, J-ji. Srčno upam, da jim ne bo uspelo.

Lep pozdrav, Darja